Sådan får du succes med hula hop-ringen! Læs her mine bedste tips til at komme godt fra start!

Hula hop er virkelig sjovt!!

- Så sjovt at det er blevet min levevej også og har været det i mange år. Har undervist tusinder af mennesker gennem årene og optrådt med en lang række hula hop-shows i både ind og udland (bla. Las Vegas og Californien). Udgav for snart ti år siden den første europæiske hula hop-trænings dvd på engelsk, tysk og dansk. Derudover er jeg uddannet EHFA-certificeret personlig træner og kostvejleder, samt MA i Medie- teatervid. og performance-studier fra Københavns Universitet.  

Her er mine bedste tips til at komme godt igang:

1) Det rigtige udstyr! En ring der passer i størrelsen til din krop, eller til den til den type hula hop-træning du påtænker at gå igang med.

Hvis det er til hula hop omkring taljen og du er voksen, passer en ring på omkring 100-103 cm i diameter de fleste. Hvis ringen er mindre kan den blive svær at holde kørende, medmindre du er meget slank eller øvet. Hvis du er svært overvægtig og dit taljemål er over 102-110 cm og opefter, vil du kunne få problemer med at få den til at køre - og ville skulle fokusere på enten at få omlagt din kost i første omgang og/eller træne rigtig meget (bla. den type hula hop-træning der foregår udenfor taljen. (Jeg hjælper meget gerne hermed - skriv f.eks. til info@missmiashulahoop.com for mere information)

De fleste børn begynder først rent motorisk at kunne hula hoppe ved 6-7 års alderen. Også her bør de have den rigtige størrelse hula hop-ring. De fleste legetøjs-butikker sælger faktisk alt for små ringe og hvor børnene kan have svært ved at få succes. Ringe, der skal kunne køre om taljen skal derfor ikke være under 80 cm og når barnet er tættere på 8-9 år, er 90 cm i diameter mere hensigtsmæssigt. I løbet af teenageårene skifter de over til voksen-ringe. 

Hvis du er mest interesseret i tricks og træning udenfor taljen er små ringe på 60-80 cm glimrende. Til arm-træning eller f.eks. til illusions magiske tricks - men også til div. balance og fitnessøvelser. Der er f.eks meget effektiv styrke og balance-træning i at træne "Flag" hvor man står på et ben, med det andet strakt og har ringe snurrende om alle fire.! Eller få pulsen op ved at løbe rundt med en ring snurrende rundt om den ene ankel mens du hopper over (en skolegårds-klassiker der tilmed er god for konditionen)  

I hulahop-butikken på www.missmia.dk er der ringe til mange typer af hula hop-træning. 

2) Få undervisning. F.eks. på hold, til workshop, som booket teambuilding, privat gruppe mv.

Det kan være dejligt motiverende og sjovt at være flere der træner sammen og som underviser vil jeg altid gøre mit bedste for at alle får det superskægt og får succes med ringene! På www.missmia.dk er der links til hold, workshops mm. Lige nu er der bla. nye sommer-hold for maj, juni. Direkte link til hold her (link)  Og det er aldrig for sent at begynde selvom du først begynder senere. Jeg hjælper dig igang. 

3) Tålmodighed og tro på at du ville kunne lære det!

Nogle ting tager lidt ekstra tid at lære. Jeg har selv en del hula hop-tricks jeg træner på i månedsvis førend jeg er god til dem og så er der andre tricks jeg lærer næsten med det samme. Sådan vil det være for de fleste hula hop'ere. 

4) Tøj og sko, der er til at bevæge sig i

Jeg ser ofte folk med f.eks store posede trøjer eller jakker på - eller jeans, kjoler eller andet der enten fylder for meget i taljen eller som begrænser bevægelsesmulighederne. Sportstøj kan være en god ide eller noget stramt lycra-spandex helst med glimmer og pangfarver..! ;-) Mere øvede hula hop'ere, der gerne vil have mange ringe til at køre på kroppen vælger som oftest tøj hvor ben, arme og ofte mave er bare. Ringene kontrolleres nemlig allerbedst på bar hud.  

5) 5 hurtige til at få hula hop-ringen igang om maven:

- Hold ringen helt vandret og lad den røre taljen i siden

- Stå med hoftebredde eller lidt mere afstand mellem fødderne og bevæg maven fremad med det samme du skubber ringen igang. Glem alt om at skulle lave store cirkler med hofterne. Det er maven, der arbejder sig frem og tilbage.

- Prøv begge retninger til du finder den der fungerer bedst for dig. De fleste højrehåndede har som oftest nemmest ved at svinge mod venstre og omvendt

- Der skal arbejdes lidt mere for det i begyndelsen, - Aktiver' mavemuskulaturen og hold et højt tempo. Så kan hula hop i slowmotion altid komme senere, da det er sværere end at hula hoppe hurtigt.   

- Vær sikker på du har den rigtige størrelse ring (læs øverst oppe) eller få reduceret dit taljemål inden da, hvis du er svært overvægtig.

Bare skriv mig på facebook (link her) eller til info@missmiashulahoop.com, hvis du har yderligere spørgsmål eller ønsker til emner jeg skal tage op.

Håber vi ses! Rigtig god fornøjelse og fortsat dejlig dag!

Hula hilsner, Miss Mia

Foto: Kirstine Ploug